top of page

VÅRE TIPS

IMG_20231127_114430_763.jpg

Den dagen Nils Vik døde

Frode Grytten

Handler om siste dagen i fergemannen Nils Viks liv, men også om det livet han har levd og de menneskene og hendelse som har satt spor. Poetisk, sterkt og reflektert om livet, kjærligheten og døden.

- Hanne

image000003.jpg

MAUD MARTHA

Gwendolyn Brooks

"Maud Martha" er en vakker fortelling om en svart kvinne som navigerer gjennom livets små øyeblikk i mellomkrigstidens Chicago. Gjennom hennes reise får vi et innsiktsfullt glimt av kjærlighet, drømmer og dagliglivets utfordringer. Det er en poetisk og varm bok som både berører og inspirerer. Anbefales på det sterkeste.

-Lisa

image000007.jpg

Marzahn, mon amour

Katja Oskamp

"Marzahn, mon amour" er en hjertevarm beretning om livet i forstaden Marzahn i utkanten av Berlin. Boken tar oss med inn i hverdagen til en kvinne som forlater sin skrivekarriere for å bli fotpleier, og gjennom hennes kunders livshistorier får vi et innblikk i bydelens forvandling og menneskenes essens. Med humor og medmenneskelighet formidler forfatteren, Katja Oskamp, historier som vil få deg til å le og gråte om hverandre. En bok som virkelig fanger menneskets mangfold og dybde. Anbefales på det sterkeste.

- Lisa

IMG_1640_edited.jpg

Flukt

Carl Frode Tiller

Den siste boka til Carl Frode Tiller, lever opp til hans rykte. Igjen gjenspeiler han de mest ubehagelige og troverdige dialoger fra ektefølte karakterer. Da jeg var ferdig med boka, satt jeg igjen med en følelse av å ha opplevd noe helt enestående. En vakker og vond historie om et par som mister sin sønn i en ulykke. Historien tar oss med tilbake i gutten sine minner, og foreldrenes overgang til livet etter dødsfallet.

- Vilde

IMG_0931_edited.jpg

Til vanvidd, til døden

Kirsten Thorup

Kirsten Thorup er en av Danmarks store nålevende forfattere. Til vanvidd, til døden er en skremmende og mørk historie om moral, tvil og ondskap. Thorup skriver glitrende godt og boken blir værende i leseren i lang tid etter endt lesning.

- Hanne

IMG_3741_edited.jpg

Korsveien

Jonathan Franzen

Korsveien er helt i stil med andre romaner av Franzen: ambisiøs, omfattende, rik og fascinerende. Vi blir kjent med en kjernefamilie i USA på 70-tallet og de ulike familiemedlemmenes personlige historier, deres drømmer, drifter og veivalg i livet. Det er ikke uten grunn at Franzen stadig vekk nevnes som en av vår tids største forfattere.

- Tonje

IMG_20231028_103837_525.jpg

Gul ubåt

Jon Kalman Stefansson

En mor dør. Beatles blir oppløst. I boken blir vi dypt forankret i en gutts sårbarhet og livsendrende tap. Når han som voksen forsøker å presentere seg for Paul McCartney, trekkes vi med inn i en virvelvind av fortidens minner. Gjennom en blanding av sårhet, humor og personlige refleksjoner, utforsker romanen tematikk som strekker seg over generasjoner. En gripende og tankevekkende reise gjennom livets turbulens.

-Lisa

IMG_20231028_131512_693.jpg

Fjellet, geværet, vannet

Lars Ramslie

Dykk ned i den rørende og nervepirrende fortellingen om en far og sønn i "Fjellet, geværet, vannet". Sett gjennom øynene til gutten som nå er en voksen mann, utforsker romanen det komplekse forholdet mellom dem. Med intensitet og ømhet utforsker boken tematikken rundt en far som kjemper mot sin egen rolle, og en sønn som søker etter sin identitet. Dette er en bok som fanger hjertet og sinnet, og anbefales varmt til de som søker en gripende og tankevekkende leseopplevelse.

-Lisa

IMG_0867_edited.jpg

Ekko

Lena Lindstrøm

Dette var en av 2021s store høydepunkter. Det er sjelden jeg blir like engasjert som jeg ble av Ekko - det er en skremmende, fengslende og opplysende fortelling om vår tid. Lindgren skriver godt om samfunn, teknologi, digitalisering og menneskesinnet, identitet, tilhørighet, historie og psykologi. Hennes blikk på big-tech og dets påvirkning på våre liv er provoserende, og Ekko er en perfekt diskusjonsbok. Og det hele er elegant sydd sammen med den eldgamle myten om Ekko og Narcissus. Bør leses av mange!

- Tonje

thumbnail_IMG_6400.jpg

Detaljene

Ia Genberg

"Detaljene" er en bok som virkelig fanget meg. Den tar deg med på en følelsesmessig reise gjennom en kvinnes liv, med flyktige glimt av mennesker og steder fra hennes fortid. Denne boken utforsker livets mange detaljer, og de uventede vendingene livet kan ta! 

 

- Lisa

Da vi var yngre.jpg

da vi var yngre 

Oliver Lovrenski

Dykk ned i hjertet av dagens Oslo gjennom den spennende debutromanen til en ung forfatter fra byen, en 19-åring med en visdom langt utover sine år. Boken tar deg med på en reise gjennom vennskapets dype bånd, sorgens tunge byrde, rusens farlige fristelser og menneskets utrolige evne til overlevelse. Med et språk som vibrerer av liv og energi, gir romanen en helt unik opplevelse. For de som søker en oppvekstroman utenom det vanlige, er denne boken et sterkt anbefalt valg.

-Lisa

IMG_20231028_131535_265.jpg

Gjentakelsen

Vigdis Hjorth

I Vigdis Hjorths siste roman ser en voksen kvinne tilbake på seg selv som 16 år gammel jente. Gjentakelsen er en rå og heftig framstilling av ungt liv. Den intense ungdomstiden, løsrivelsen fra opphavet. Konfrontasjonene med moren som vokter datterens gjøren og laden. Fars avstand er påtakelig, mors kontroll er uhørt. Det er et underliggende ubehag, og mye usagt. Hjorth klarer igjen å få deg som leser til å komme dypt inn i fortellingen.

- Maria

bottom of page