top of page

VÅRE TIPS

IMG_20231127_114430_763.jpg

Frode Grytten

Den dagen Nils Vik døde

Handler om siste dagen i fergemannen Nils Viks liv, men også om det livet han har levd og de menneskene og hendelse som har satt spor. Poetisk, sterkt og reflektert om livet, kjærligheten og døden.

- Hanne

IMG_20231127_114443_260.jpg

Jeg plystrer i den mørke 
vinden

Maria Navarro Skaranger

...

-Aurora

IMG_20231127_115521_787.jpg

Når vi synger

Merethe Lindstrøm

....

- Hanne

IMG_1640_edited.jpg

Flukt

Carl Frode Tiller

Den siste boka til Carl Frode Tiller, lever opp til hans rykte. Igjen gjenspeiler han de mest ubehagelige og troverdige dialoger fra ektefølte karakterer. Da jeg var ferdig med boka, satt jeg igjen med en følelse av å ha opplevd noe helt enestående. En vakker og vond historie om et par som mister sin sønn i en ulykke. Historien tar oss med tilbake i gutten sine minner, og foreldrenes overgang til livet etter dødsfallet.

- Vilde

IMG_0931_edited.jpg

Til vanvidd, til døden

Kirsten Thorup

Kirsten Thorup er en av Danmarks store nålevende forfattere. Til vanvidd, til døden er en skremmende og mørk historie om moral, tvil og ondskap. Thorup skriver glitrende godt og boken blir værende i leseren i lang tid etter endt lesning.

- Hanne

IMG_3741_edited.jpg

Korsveien

Jonathan Franzen

Korsveien er helt i stil med andre romaner av Franzen: ambisiøs, omfattende, rik og fascinerende. Vi blir kjent med en kjernefamilie i USA på 70-tallet og de ulike familiemedlemmenes personlige historier, deres drømmer, drifter og veivalg i livet. Det er ikke uten grunn at Franzen stadig vekk nevnes som en av vår tids største forfattere.

- Tonje

IMG_20231028_103837_525.jpg

Gul ubåt

Jon Kalman Stefansson

En mor dør. Beatles blir oppløst. En gutt sitter igjen med et enormt tomrom. Gutten er blitt en middelaldrende mann, som nå sitter ved siden av 80 år gamle Paul McCarthy i London i en park, og vil presentere seg. Problemet er bare at han hele tiden blir dratt tilbake i fortiden, og vi lesere blir dratt med han. Vi blir dratt inn i en sår, personlig og morsom barndomsskildring, og romanen gaper over oseaner av tematikk.

-Lisa

IMG_20231028_131512_693.jpg

Fjellet, geværet, vannet

Lars Ramslie

En nerve-pirrende far-sønn historie. Boken er fortalt fra guttens perspektiv, som voksen mann. "Fjellet, geværet, vannet" er en intens og forunderlig øm roman om en far som er fortapt i rollen som far, og en gutt som prøver å finne ut hvem han skal være.

-Lisa

IMG_0867_edited.jpg

Ekko

Lena Lindstrøm

Dette var en av 2021s store høydepunkter. Det er sjelden jeg blir like engasjert som jeg ble av Ekko - det er en skremmende, fengslende og opplysende fortelling om vår tid. Lindgren skriver godt om samfunn, teknologi, digitalisering og menneskesinnet, identitet, tilhørighet, historie og psykologi. Hennes blikk på big-tech og dets påvirkning på våre liv er provoserende, og Ekko er en perfekt diskusjonsbok. Og det hele er elegant sydd sammen med den eldgamle myten om Ekko og Narcissus. Bør leses av mange!

- Tonje

thumbnail_IMG_3723 (2).jpg

Løpe ulv

Kerstin Ekman

Denne boka skiller seg tydelig ut i fjorårets bokhøst. Ekman er enestående i sine naturskildringer og i sine beskrivelser av mennesker og dyr, og relasjonene dem imellom. Dette er en roman som gjør dypt inntrykk og som setter seg i leseren. Jeg må si meg enig med litteraturkritiker Bernhard Ellefsen om at Kerstin Ekman er "Nordens fremste naturforfatter noensinne".

 

- Tonje

Da vi var yngre.jpg

da vi var yngre 

Oliver Lovrenski

En spennende debutroman fra en ung forfatter, en19-åring fra Oslo. En fortelling om vennskap, sorg, rus og overlevelse i dagens Oslo. Det er en klang i språket, som gjør boken livlig - og et høyt energinivå hele veien. Vil du lese en spennende oppvekstroman, skrevet på en annerledes og helt ny måte, anbefales denne sterkt.  

-Lisa

IMG_20231028_131535_265.jpg

Gjentakelsen

Vigdis Hjorth

I Vigdis Hjorths siste roman ser en voksen kvinne tilbake på seg selv som 16 år gammel jente. Gjentakelsen er en rå og heftig framstilling av ungt liv. Den intense ungdomstiden, løsrivelsen fra opphavet. Konfrontasjonene med moren som vokter datterens gjøren og laden. Fars avstand er påtakelig, mors kontroll er uhørt. Det er et underliggende ubehag, og mye usagt. Hjorth klarer igjen å få deg som leser til å komme dypt inn i fortellingen.

- Maria

bottom of page